Feestlocaties Mechelen

Feestlocaties Mechelen
Afgelopen zaterdag hebben wij met de dames van de opleiding Weddingplanning bij Syntra een aantal prachtige locaties in Mechelen mogen bezoeken.
 
Martin’s Patershof
De allereerste feestlocatie in Mechelen was Martin’s Patershof, een pareltje . Dit 4-sterrenhotel is uniek in zijn soort . Het is als enigste hotel ter wereld gevestigd in een kerk en is voor huwelijksfeesten enkel exclusief af te huren. U moet dus denken aan een hoge prijsklasse (25 kamers) Het is een heuse belevenis om hier uw huwelijksfeest te organiseren. Stromae koos dit hotel voor zijn geheime huwelijk in 2015!
 
Grand Café Lamot
De 2e feestlocatie in Mechelen was Grand Café Lamot. Van een compleet andere genre(industrieel) is Grand Café Lamot, gevestigd zoals de naam al doet vermoeden in de oude brouwerij Lamot. Deze locatie heeft meerdere zalen ter beschikking, tegen een zéér aantrekkelijk tarief. De gerestaureerde brouwzaal met mezzanine en de moderne foyer heeft een panoramisch zicht op De Dijle en de Rombouts Kathedraal. Vooral wanneer het donker wordt, heeft u een prachtig uitzicht. De zalen hebben een industriële uitstraling en zijn vrij groot (tot 600 personen), maar kunnen verkleind worden.
 
 
Den Breckpot
De 3e feetlocatie in Mechelen was Den Breckpot. In het hart van Mechelen ligt Den Breckpot. Deze prachtige locatie beschikt over verschillende zalen en is geschikt voor groepen tot 100 personen. Het culinaire gehalte is hoog! Deze locatie beschikt over 4 zalen. De gerestaureerde wijnkelder vertelt een uniek verhaal. Elke steen, elke fles heeft een verleden en zorgt voor een unieke sfeer en een historisch kader. Op de begane grond bevindt zich de Cocktail-lounge. De heringerichte slagerij doet nu dienst als ontvangstruimte. De grootste zaal, Jonge Kruisboog, op de eerste verdieping (met lift bereikbaar) wordt gekenmerkt door de prachtige lichtinval en het mooie zicht op de vernieuwde Korenmarkt. Deze sfeervolle gerenoveerde gildezaal combineert authentieke 18de eeuwse elementen. Op de bovenste verdieping bevindt zich de Breckpot Lounge, Van hier uit heeft u een uitzonderlijk zicht op de Onze-Lieve-Vrouw kerk en het Hof van Cortenbach. De panoramische kijk over de oude stadskern van Mechelen.
 
Kapel de Rommerswael
De laatste feestlocatie was Kapel de Rommerswael. Het unieke historische pand heeft een erg rijke geschiedenis. De oudste wijkboeken dateren van 1647. In deze kapel is het mogelijk om uw alternatieve huwelijksceremonie te laten plaatsvinden eventueel gecombineerd met een receptie of lunch met de suite. De kapel heeft een capaciteit van 70 personen zittend / 120 personen staand. Het is helaas niet mogelijk om een avondfeest te geven. Mocht u deze prachtige kapel willen huren, dan bent u wel verplicht om de bloemdecoraties bij de inpandige bloemist De Borght af te nemen, maar dan bent u wel verzekerd van prachtige creaties!
 
Kortom, het was een zéér interessante middag met prachtige feestlocaties voor uw huwelijksfeest, verjaardagsfeest of ander feest in het Mechelse!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *