Corona crisis en trouwen

Beste bruidsparen,
Het is voor iedereen een moeilijke periode. Weet dat ik enorm met jullie meeleef.
Ik ben lid van de branche organisatie De Huwelijksleveranciers. Zij verdedigen onze (en dus ook die van jullie) belangen bij de overheid. Ik deel graag de informatie die ik weet.
Afgelopen woensdag heeft de GEES groep het volgende voor de veiligheidsraad voorgesteld.  “En inzake huwelijken en begrafenissen stellen de experts een versoepeling voor: maximum 50 aanwezigen.” (vanaf 18 mei).  helaas is hierover geen beslissing genomen door de Veiligheidsraad. (De bedoeling is om dit aantal naarmate de curve de goede kant op evalueert, te laten optrekken naar juli en augustus)

Uit de communicatie vanuit de Veiligheidsraad is het volgende medegedeeld:
⇨ Fase 2 (18 mei)
Ook zullen bepaalde pistes bekeken worden, zoals:
• de mogelijkheid om thuis privé-bijeenkomsten te houden
• de mogelijkheid om meer mensen toe te laten tijdens huwelijken en begrafenissen
• toestaan dat meer dan twee personen samen buiten actief zijn
• de mogelijkheid om dagtrips te organiseren naar bepaalde regio’s van het land

Afhankelijk van het verloop van deze pandemie krijgen we dus meer of minder bewegingsvrijheid. Ik denk persoonlijk dat het momenteel te vroeg is om een definitieve beslissing te nemen om jullie huwelijk in juli of augustus al dan niet door te laten gaan/verplaatsen. De vraag is natuurlijk wel: mochten jullie jullie huwelijksdag wel willen laten doorgaan, kunnen/durven jullie geliefden dan wel aanwezig te zijn. Er zijn dus een aantal factoren die jullie uiteindelijke beslissing zullen beïnvloeden. Wel raad ik jullie aan om alvast met de leveranciers te gaan praten over het eventueel verplaatsen van jullie huwelijksdag. Informeer naar de mogelijkheden. Voor wat mij betreft, ik ben flexibel, dus (even afhankelijk van mijn beschikbaarheid) is het voor mij geen probleem (geen extra kosten) om het te verplaatsen naar een ander moment.

Mochten jullie met onzekerheden zitten, bel of mail mij gerust. Ik ben er om jullie te helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *