Output overlegcomité 16 oktober

Output overlegcomité 16 oktober

Zoals te verwachten zijn Huwelijksfeesten vanaf maandag 19 oktober alvast voor twee weken, misschien voor een maand, verboden.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). “Voor het sluiten van banketten, staand of zittend, gelden dezelfde argumenten als voor restaurants. Er is één belangrijke uitzondering, en dat is een koffietafel na een begrafenis. Dat mag met max veertig mensen”

Het lijkt erop dat een ceremonie wel nog kan plaatsvinden (Bron: Vrt.be):

“Religieuze erediensten en levensbeschouwelijke bijeenkomsten (wekelijks of dagelijks, net als diensten of vieringen naar aanleiding van een geboorte, doop, huwelijk en overlijden) kunnen doorgaan met een maximum van 200 deelnemers per viering. Omdat tegelijk een afstand van anderhalve meter moet worden gerespecteerd, ligt dit aantal in kleine kerken lager.

Verder moet de veiligheidsafstand van 1,5 meter worden nageleefd, zijn fysieke aanrakingen tussen personen en van voorwerpen verboden, is het dragen van een mondmasker verplicht, en moeten er middelen voor handhygiëne worden voorzien bij de in- en uitgang.”

Bron: House of Weddings

Ga je trouwen en help je hulp van een weddingplanner nodig? Neem dan zeker contact met ons op!