Trouwtrends20223

Trouwtrends 2023

Trouwtrends 2023 

Locaties 

Een bruiloft houden op de meest unieke en originele locatie is de nieuwe trouwtrend van 2023! Denk maar aan vrijwel makkelijk bereikbare locaties zoals een schuur of een oud schoolgebouw die toch dat “wauw effect” geven. Ook worden er minder snel lokale trouwlocaties opgezocht en kiezen de koppels al sneller voor een locatie iets verder op. Een trouwfeest in het buitenland is dan ook snel gekozen. Landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje zijn ideaal om een trouw bij zonsondergang te organiseren.

Trouwtrends20223Kleurenpallet  

De kleuren variëren dit jaar tussen korenbloemblauw, violet, donkergroen, licht roze, lichtoranje, viva magenta en vele verschillende tinten wit. Vooral viva magenta valt erg in de smaak. Het is een combinatie van de kleuren roos en rood en creëert een levendig en fris gevoel. In combinatie met de kleuren geel en rood springt viva magenta er mooi uit. Bij het kiezen van een bruidsboeket worden deze kleuren dan ook snel gekozen.

Trouwtrends 2023 Decoratie  

Wie een trouwfeest organiseert in een schuur kan van de balken gebruik maken door witte gordijnen erover te hangen. Het geeft een elegante look aan de zaal. Op de eettafel worden witte of roest roze tafelkleden gelegd met in het midden een rij van rozen in de kleuren violet, viva magenta en licht roze. Tussen de rozen worden hoge kaarshouders geplaatst (meestal in de kleur goud) met daarin langwerpige kaarsen in de kleur viva magenta of wit met een geribbeld patroon. Bij de witte borden wordt goud bestek gelegd wat past bij de andere kleuren die aanwezig zijn.

Bruidsjurken 

Het personaliseren van je trouwjurk is de nieuwe trend. Zo worden er initialen van het koppel of de trouwdatum op de sluier van de jurk of op de arm in het kant gegraveerd. Dat maakt de jurk uniek en geeft het een extra persoonlijke en emotionele waarde. De witte trouwjurk staat nog steeds centraal maar toch laten de nieuwe trends merken dat een andere kleur of outfit zeker en vast geen kwaad kan. Zo springen de metallic en zilveren trouwjurken eruit. Als finishing touch worden er witte veren op de mouwen of het einde van de jurk aangebracht. Het afstappen van een jurk gebeurt ook meer en meer. Een wit pak bestaand uit een losse broek en een blazer is letterlijk een trouwoutfit dat in een nieuw jasje is gestoken.

Bruidsmeisjes en hun jurk 

Net zoals in 2022 zijn satijnen jurken in de kleur gebrand oranje of rood een echte musthave als bruidsmeisje. Toch is er dit jaar veel ruimte om eens nieuwe jurken uit te proberen die een bepaalde print bevatten. Een geliefde print is bijvoorbeeld een bloemenprint. Er wordt dan niet meer bewust gekeken wat het beste matched met de bruid maar eerder naar waar de bruidsmeisjes zich goed in voelen.

Maatpakken 

De fluwelen blazers en gekleurde pakken worden dit jaar verdergezet. Blazers met dubbele knopen en een fluwelen stof zullen dit jaar meer naar voor komen. Ook de hemden zijn niet altijd meer met een effen kleur maar kunnen ook wel een patroontje gebruiken.

Trouwtrends 2023 Catering 

Iets wat niet kan ontbreken op deze speciale dag is een trouwtaart. Een grote witte taart met meerdere lagen die versierd is met bloemen in de kleur lichtroze, oranje en viva magenta. Als je liever een taart wilt waar veel verschillende kleuren aan te pas komen dan is de retro wedding cake echt iets voor jou. Dit is een kleurrijke taart waar pastel kleuren centraal staan. Rondom de taart zijn verschillende laagjes boter crème in verschillende lijnen en patronen. Als decoratie worden er kersen en kleine suikerfiguurtjes zoals rozen op de taart verwerkt.

Een goede portie mocktails voor autobestuurders of gasten die geen alcohol drinken zal zeker niet ontbreken. De mocktails worden geserveerd in brede glazen met als decoratie fleurige eetbare bloemen.

Een etensbuffet wordt soms al wel eens omgewisseld voor een foodtruck. Als koppels een trouwfeest van meerdere dagen organiseren dan laten ze meestal de eerste dag de gasten proeven van een buffet en de tweede dag van kleinere hapjes uit een foodtruck.

Invitaties 

Bij invitaties komen de kleuren viva magenta, goud en lichtroze terug aan te pas. De envelop en kaart bevatten de kleur viva magenta en lichtroze met een patroon van rozen. Om de envelop te sluiten wordt er een soort gouden wax op de envelop gesmolten en dan afgedrukt met een stempel waar bijvoorbeeld de initialen van het koppel op staan. Deze wax wordt dan hard en geeft een heel chique en elegante look aan de uitnodiging.

 

Wil je nog meer te weten komen over de trouwtrends 2023,  lees dan dit artikel of bekijk het volgende filmpje.

Ben je nog op zoek naar een professionele Ceremoniemeester of Weddingplanning, neem dan contact met mij op.