Update Veiligheidsraag 24 juni 2020

Helaas heeft de Veiligheidsraad gisteren weinig nieuws voor de huwelijksindustrie gebracht en blijven de opgelegde maatregelen voor juli en augustus hetzelfde namelijk:

Receptie- en feestzalen kunnen vanaf 1 juli weer de deuren openen voor bijvoorbeeld trouwfeesten, maar het maximale aantal aanwezigen ligt daar op 50. Bovendien moeten mensen afstand houden, en mogen er bijvoorbeeld geen 50 mensen aan één tafel zitten.

Ceremonieën zelf, zoals huwelijken, kunnen vanaf 1 juli dan weer doorgaan met 200 personen.
De bijeenkomsten in de feestzalen worden vanaf augustus verruimd op basis van de eventmatrix, die onder meer rekening houdt met de grootte van de zaal, de verluchtingsmogelijkheden… Dat die matrix – die als echt alles goed zit in augustus tot 400 mensen binnen en 800 mensen buiten toelaat – ook voor trouwfeesten als basis zal worden gebruiken, zou betekenen dat er steeds goedkeuring nodig is van de lokale overheden.

Vanuit de evenementensector kwam de vraag waarom het maximum op 50 personen ligt voor feesten, en voor evenementen op 200 (indoor) en 400 (outdoor). Minister Nathalie Muylle (CD&V) wees erop dat bij trouwfeesten gegeten en gedronken wordt, en mensen samenzitten aan tafel. “Het gaat over veel meer dan wat mogelijk is in theaterzaal vanaf 1 juli”, reageerde ze op Radio 1. Voor trouwfeesten gelden wel dezelfde regels als in restaurants: maximum met 10 aan een tafel dus.
Bron: Hln

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *