Weddingplanner Belgie

Weddingplanner BelgieHet beroep Weddingplanner

Het beroep zelf is in België een relatief nieuw beroep. De “oudste” Weddingplanners bestaan nu ongeveer 10 jaar.

België telt momenteel een 50-tal Weddingplanners, waarvan een 10-tal full time als Weddingplanner werkt. Het beroep groeit zeker.

Sinds 2015 worden er door verschillende organisaties zoals Centrum voor Avondonderwijs en Syntra opleidingen gegeven.

Wat doet een Weddingplanner?

Een Weddingplanner Belgie begeleidt het bruidspaar bij de organisatie van hun huwelijksdag. Er komt immers veel op hen af. Te denken valt aan de feestlocatie, fotograaf, DJ, trouwvervoer, kleding, huwelijksceremonie , bedankjes, aankleding feestzaal, etc.

De weddingplanner staat ten dienste van het bruidspaar. Dit betekent dat zij onderhandelt met de leveranciers om de beste prijzen te krijgen. Aangezien de weddingplanner ervaring heeft, kent zij/hij de marktprijzen.

Hiernaast zal zij/hij het bruidspaar helpen bij de planning (12 maanden en dagplanning) maar ook zeker inspireren. Zij/hij kent de laatste trends en zal voor het bruidspaar een Moodboard maken om zo de huwelijksdag op een hoger niveau te tillen en alle facetten op elkaar laten afstemmen.

Op de dag zelf zal zij alles in goede banen leiden. Komen alle leveranciers hun afspraken na? En lost hij/zij problemen op, stelt zij zowel het bruidspaar als suite gerust.

Dit alles met als doel om het bruidspaar optimaal te laten genieten van hun prachtige huwelijksdag!

Zoekt u een Weddingplanner, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!